Avioliitto, rekisteröity parisuhde, avoliitto ja lapset

Yhteisen talouden purkautumiseen joko avioeron tai avoliiton päättymisen seurauksena voi liittyä monenlaisia oikeudellisia ongelmia. Omaisuuden jakamiseen liittyvillä ratkaisuilla on usein huomattava taloudellinen merkitys eroaville puolisoille. Etukäteen asioihin on mahdollisuus varautua avioehtosopimuksella tai testamentilla, ja niiden laatimisesta asianajajillamme on vankka kokemus.

Aina omaisuuden jakoon ei liity erimielisyyttä ja asianajajamme laativat osituskirjoja sovinto-osituksessa tai omaisuuden erottelussa. Riitaisissa tapauksissa avustamme asiakkaitamme omaisuuden jaossa tai toimimme käräjäoikeuden määräämänä pesänjakajana. Toimistomme asianajajilla on pitkä kokemus pesänjakajan tehtävistä omaisuuden osituksessa ja erottelussa.

Hoidamme ammattitaidolla myös lasten huoltoon, asumiseen, elatukseen ja tapaamisoikeuteen liittyviä asioita. Lapsiasioissa käräjäoikeudessa tapahtuva asiantuntija-avusteinen tuomioistuinsovittelu eli ns. follo-sovittelu on usein hyvä tapa löytää ratkaisu vanhempien välillä. Avustamme asiakkaitamme myös sovittelussa.

Teemme myös edunvalvontavaltuutuksia ja autamme edunvalvontaan liittyvissä kysymyksissä.

Perheoikeuden vastuuasianajajamme ovat käyneet Suomen Asianajajaliiton sovittelijakoulutuksen ja he ovat Asianajajaliiton sovittelijaluetteloon merkittyjä sovittelijoita.

Perheasioiden vastuuasianajajat
Hanna Räihä-Mäntyharju
Teija Saraste